top of page
Search

Cum cauți și găsești DJ-ul perfect pentru o nuntă de vis!

Updated: Feb 6, 2022

Nunta ta este un eveniment unic, fără repetiții. Îți recomandăm să analizezi bine ofertele furnizorilor înainte de lua o decizie, iar muzica este unul dintre cei mai importanți factori pentru succesul nunții tale, unul ce nu poate fi modificat în cursul evenimentului. La bar poți alege dintre mai multe tipuri de băuturi, vei servi mai multe feluri de mâncare, dar ai un singur DJ. Dacă nu îți place muzica, nu te poți muta la o altă nuntă sau nu poți chema pe loc alt DJ. Vom încerca să te ajutăm cu acest proces de căutare și selecție oferindu-ți câteva sfaturi și idei, unele din partea echipei noastre de DJ, altele obținute din discuțiile cu sutele de miri cu care am colaborat. Îți vom prezenta aceste sfaturi într-o succesiune de trei pași și o concluzie.

Ce îți dorești de la DJ-ul tăuDacă vrei să găsești DJ-ul ideal pentru nunta ta, îți sugerăm să pornești de la calitățile pe care ți le dorești de la acesta. Unele pot fi evidente, dar la altele este posibil să nu te fi gândit, de aceea ți le prezentăm aici. • Mai presus de orice îți dorești un DJ care să simtă publicul, care știe ce genuri muzicale sunt potrivite pentru a ține ringul de dans cât mai animat. Asta presupune să fie flexibil și să aibă o vastă și bine organizată colecție muzicală.

 • Un DJ trebuie să fie receptiv la sugestiile pe care i le vei da în prealabil. Aceste sugestii pot fi sub forma unui playlist muzical sau pur și simplu idei generale de tipul: "nu imi doresc genul muzical X, aș prefera mai multe melodii din genurile Y, Z". Fiind nunta ta, gusturile tale trebuie să primeze în playlist-ul DJ-ului, dar în cazul în care ai mulți invitați cu preferințe diferite este bine să ții cont și de acest aspect. De aceea, un DJ bun va ști să facă un echilibru între mai multe stiluri muzicale, în așa fel încât să mulțumească un număr cât mai mare de invitați, fără a exagera într-o direcție sau alta.

 • Îți dorești un DJ cu experiență, iar asta nu înseamnă că trebuie să fie DJ de 20 de ani. Experiența vine mai ales din diversitatea evenimentelor la care a participat și care l-au obișnuit să simtă și să interacționeze bine cu diferite categorii de oameni. Este bine să aibă atât experiența nunților, dar și a evenimentelor de club sau corporate.

 • Vei prefera un DJ profesionist, care nu desfășoară această activitate ca un hobby, în timpul liber. Un DJ profesionist știe că fiecare eveniment presupune o mare responsabilitate din partea lui, caută frecvent muzică pentru a fi la curent cu tendințele, își organizează frecvent colecția muzicală și deține suportul tehnic (sonorizare și lumini). Dar poate cel mai important aspect este acela că un DJ profesionist are o reputație care depinde foarte mult de reușita evenimentului tău. Își va dori un ring de dans plin, deoarece acest lucru îl va recomanda pentru evenimente viitoare. De aceea te sfătuim să eviți un DJ care face acest lucru în timpul liber sau DJ-ul de rezervă pe care ți-l propune o trupă live. În ambele cazuri DJ-ul nu are o reputație de protejat și implicit nu se va implica total pentru nunta ta.

Toate acestea sunt calități pe care și noi la Wedding Crew le-am considerat esențiale atunci când am alcătuit echipa de DJ.

Unde cauți un DJ


În afară de calitățile pe care ți le-am sugerat noi, mai poți adăuga și altele care pentru tine sunt esențiale, iar cu lista la îndemână poți începe căutarea. Iată câteva idei. • Pentru o primă impresie îți recomandăm Google. Nu trebuie să studiezi toate rezultatele căutării deoarece sunt foarte multe. Un prim semn că un DJ este profesionist va fi modul în care se prezintă pe Google, descrierea serviciilor, calitatea site-ului, faptul că investește în reclame pe Google, toate acestea arată că se implică în activitatea sa și că are anumite standarde. Iar aceste standarde se vor reflecta și în prestația lui la evenimentul tău.

 • Cere recomandări din partea furnizorilor cu care deja ești în discuții (locație, fotograf, catering, etc). Un DJ experimentat știe să interacționeze și cu ceilalți furnizori pentru reușita unui eveniment și în acest fel va avea o reputație bună printre aceștia.

 • Sunt de luat în considerare și recomandările din partea prietenilor care deja și-au organizat nunta. Poate deja ai fost la nunta lor și ți-a plăcut DJ-ul. Te sfătuim totuși să stabilești o întâlnire cu acesta și să te asiguri că întelege ceea ce îți dorești de la nunta ta, deoarece este posibil să ai cerințe diferite față de nunta la care l-ai remarcat.

 • Și nu în ultimul rând poți găsi un DJ la Wedding Crew. Contactează-ne și te asigurăm că îți vom recomanda cel mai potrivit DJ din echipa noastră pentru o nuntă așa cum îți dorești.


Cum decizi dacă DJ-ul pe care l-ai găsit este o alegere bună


Indiferent prin care dintre metodele de mai sus ai reușit să obții contactul unui DJ, pasul următor este să stabilești o întâlnire cu acesta. Poate fi o vizită la locația evenimentului, o ieșire relaxată la o terasă sau un video call. Important este să îți formezi un profil cât mai exact al DJ-ului, să îți dai seama daca este receptiv la sugestiile tale, dacă dă dovadă de amabilitate și dacă este o persoană cu care se poate colabora într-un mod relaxat și plăcut. Îți oferim câteva sugestii despre modul în care ar trebui să conduci discuția.


 • În primul rând trebuie să afli dacă are un stil personal care se limitează la unul sau câteva genuri muzicale sau dacă este deschis la sugestii din partea ta sau a invitaților în timpul evenimentului.

 • Întreabā-l dacă poate asigura suportul tehnic (sonorizare, lumini) și transportul acestora. Este de preferat ca aceste aspecte să fie responsabilitatea DJ-ului și să asigure de asemenea o soluție de rezervă în cazul unor dificultăți tehnice. Îți recomandăm, din experiența noastră îndelungată în acest domeniu, să nu te bazezi pe sonorizări propuse de locații sau pe vreun cunoscut care vă asigură că aduce niște boxe de acasă.

 • Asigură-te că vei avea o formă legală de colaborare, în baza unui contract, și că vei primi factură pentru orice plată efectuată. Vorba-i vorbă dar scrisul rămâne. Beneficiile pe care ți le promite un DJ trebuie respectate, iar un contract îl va obliga la acest lucru.

 • Stabilește programul exact al prestației DJ-ului la evenimentul tău. Nu ai vrea să ajungă la o oră după sosirea invitaților sau să plece imediat după servirea tortului. Dacă organizezi ceremonia la locație este o dovadă de profesionalism ca montarea echipamentelor să se facă din timp, înainte de sosirea primilor invitați, iar aceștia să fie întâmpinați cu o muzică plăcută. Este o situație în care programul DJ-ului va fi mai lung și probabil va ridica un pic tariful, dar este mai bine ca totul să fie pregătit din timp.

 • Interesează-te dacă a mai avut evenimente în locația unde vei organiza nunta, iar dacă răspunsul este negativ te sfătuim să mergi împreuna cu DJ-ul la locația respectivă pentru a pune la punct detaliile despre poziționarea ringului de dans, a sonorizării, a pupitrului de DJ și a luminilor. Este un avantaj ca DJ-ul să cunoască locația deoarece este obișnuit cu regulile acesteia, cu diferitele aranjamente posibile ale suportului tehnic și te va ajuta să alegi cea mai bună variantă.

 • În urma întâlnirii cu DJ-ul, acesta trebuie să îți lase impresia unei persoane implicate, care îți oferă sfaturi fără să i le ceri și care cunoaște mai multe aspecte din organizarea unui eveniment în afară de muzică. Pe scurt, să îți dai seama că este un expert pe care te poți bizui fără nicio grijă.

 • Te poți inspira și din pagina noastră de întrebări frecvente pe care ni le-au adresat mirii. Mai ales că la toate întrebările vei afla și răspunsuri.


Concluzie


Poate ai constatat că nu am abordat deloc problema tarifului atunci când vine vorba despre alegerea DJ-ului pentru nunta ta. Considerăm că tariful nu este un criteriu esențial, exceptând doar situațiile în care un anumit DJ are pretenții financiare exagerate. Ofertele DJ-lor locali nu diferă cu mai mult de câteva (2-3) sute de euro, așadar, la astfel de diferențe mici, credem că este mai important să găsești un DJ în care să ai încredere și care să îndeplinească acele calități de care ai nevoie pentru reușita unui eveniment unic în viața ta. Nu este cazul să cheltuiești sume colosale pentru acest serviciu, dar nici să alegi un DJ doar pentru că este puțin mai ieftin și care să strice, în câteva ore, zile întregi de pregătiri și emoții pentru un eveniment care ar trebui să fie de neuitat!


Sperăm că sfaturile noastre îți vor fi de ajutor, iar dacă dorești să ne contactezi pentru mai multe sugestii sau chiar oferte de servicii, o poți face oricând la adresa de mail hello@weddingcrew.ro.

216 views0 comments

Comments


bottom of page